Nieuwsbrief december 2018 | 1

IMG-20180915-WA0057_2.jpg

De eerste nieuwsbrief!

Voor wie me niet kennen, ik ben Jannie. Opgegroeid in Ee met Jezus en met de naaimachine binnen handbereik. Twee belangrijke aspecten welke als een rode draad door mijn leven lopen. Met een overtuiging creatief en actief bezig zijn, binnen mijn werk én hobby, iets waar ik gelukkig van word!

Toch knaagde er altijd iets in mijn binnenste. Het buitenland trok en ik wilde graag vanuit de liefde van Jezus anderen helpen. Ik was dus gelukkig, maar het verlangen om zendings- en ontwikkelingswerk te mogen gaan doen liet me niet los. Alleen bleek het voor mij lastig om mijn aardse zekerheden los te laten…….Wat zijn we toch gewend aan al het goede dat we hebben!

In 2012, toen alles in mijn leven niet lekker meer liep, had ik het gevoel dat God mij aanraakte en een boodschap doorgaf; ‘Alles opgeven en rijk worden’. Ik kreeg rust en vrede en ik kon loslaten en me overgeven. Maar wat betekende dat rijk worden dan?…… Rijk worden in blijdschap door het helpen van je naaste, het doorgeven van de liefde van Jezus, anderen blij maken en helpen innerlijke vrede te vinden. En reken er maar op dat mijn leven is veranderd!

Vanaf 2012 ben ik dan ook op zoek gegaan naar mogelijkheden voor zendings- en ontwikkelingswerk. Ik dacht altijd dat je verpleegster moest zijn, maar hoe fout zat ik daarmee! Er is genoeg te doen op het gebied van textiel! Ik heb een aantal projecten mogen doen in Afrika en een opleiding gevolgd tot Pastoraal Hulpverlener.

In september 2018 mocht ik 4 weken een project bezoeken van de zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie in Kabwe in Zambia! Ik mocht daar de sfeer van het leven proeven en meewerken met het team van het ‘Tabitha Skills Development Centre’. Kijken of daar een plek voor me zou zijn en ja, die is er en het voelt goed! Halverwege 2019! Voor een periode van, in eerste instantie, 2 jaar!

Ik wil jullie dan ook graag meenemen op mijn avontuur naar Zambia!

Nieuwsbrief dec18 collage 1

Tabitha Skills Development Centre

De vrouwen van het platteland zijn veelal ongeschoold, ongeletterd, velen alleenstaand en hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Hierdoor worden ze vaak gedwongen tot prostitutie, andere vormen van slavernij, of handel in drank en drugs.

Het ‘Tabitha Skills Development Centre’ richt zich op het toerusten van deze vrouwen door hen hoop en herstel te brengen met praktische en zakelijke vaardigheden en pastorale counselling. Voor mij betekent dit pastoraat, Bijbelstudie, lesgeven in naaien en patroontekenen in het nieuwe gebouw en kijken of we zakelijk ook een kleine productie op kunnen zetten.

Nieuwsbrief dec18 collage 2

Zambia

Een land gelegen in zuidelijk Afrika met een tropisch klimaat. Geheel door land omgeven en er is veel te zien. Zambia, de op één na grootste koperproducent van Afrika, wordt over het algemeen gezien als één van de meest stabiele democratische landen van het continent, maar kampt met vele problemen.

Landbouw en mijnbouw zijn enkele van de belangrijkste economische bijdragen van het land, maar veel mensen leven nog steeds onder de armoedegrens. Een groot deel van de bevolking lijdt aan aids en zoals andere landen heeft het in de geschiedenis ook veel geleden onder de slavenhandel. De officiële taal is Engels, maar velen spreken nog hun lokale taal. In de regio Kabwe is dit ‘Bemba’.

Operatie Mobilisatie foto zambia

Operatie Mobilisatie

Het project loopt via Operatie Mobilisatie. Dit is een internationale interkerkelijke zendingsorganisatie die gelooft dat het Evangelie van Jezus Christus levens verandert. Ze zijn er van overtuigt dat wanneer mensen Jezus volgen, dit invloed heeft op de hele omgeving. Dat is waar ze voor gaan: veranderde levens, die gemeenschappen veranderen en gemeenschappen die de wereld veranderen! Dat is, in mijn ogen, wat je noemt rijk worden!

OM biedt zendingsreizen, korte projecten en mogelijkheden voor lange termijn projecten voor jong en oud op basis van vrijwilligerswerk. Ze zijn werkzaam in meer dan 100 landen en bekend van zendingsschip LOGOS HOPE.

Er komt heel wat bij kijken om op missie te gaan en te blijven! Trainingen, psychologisch onderzoek, gesprekken en niet te vergeten alle praktische en financiële zaken (o.a. support) die geregeld moeten worden! Allemaal erg spannend!

Lees hier alle nieuwsbrieven

om-transforminglives

www.operatiemobilisatie.nl

PGG (1)

 

Download hier deze nieuwsbrief in een PDF printversie

download button

Schrijf je hier in als je geen enkele nieuwsbrief wilt missen!

Inschijven