Nieuwsbrief december 2020 | 9

IMG-20180915-WA0057_December2020

Covid-19, boodschappentassen en ‘Love in the air’……

Wat een hectisch jaar, 2020, wat een vreemd jaar. Dit geldt voor ons allemaal daar ben ik van overtuigd. Het is alweer even geleden dat ik mijn laatste nieuwsbrief heb verstuurd. Updates waren er, maar dan wel op Facebook en via de WhatsApp. Een tijd lang was het nieuws hetzelfde aan mijn kant. De mondmaskers. We hebben een hele periode met de vrouwen gewerkt van het trainingscentrum om mondmaskers te maken welke weer gedistribueerd werden door een speciaal team. We hebben veel kerken bezocht, hen geleerd hoe ze in deze Corona tijd ook nog steeds kerk kunnen zijn. Zo hebben we ook aandacht geschonken aan alle regels met betrekking tot het hygiënisch blijven gedurende deze crisis en het maken en dragen van mondmaskers. Natuurlijk dit alles om ook het Evangelie te brengen…….. Hoop in een onzekere tijd.

Het is echt onvoorstelbaar dat we meer dan 7000 mondmaskers hebben kunnen maken en uit hebben kunnen delen!!!! En niet te vergeten de mondmaskers die zijn gemaakt op andere plekken met behulp van de beschrijving en de video welke we gemaakt hebben. Iedereen die hier aan heeft bijgedragen, super bedankt!

20200602_154539Het COVID-19 virus in Zambia

Veel mensen hebben me gevraagd hoe de situatie in Zambia is met betrekking tot het virus. Ik moet zeggen dat we ons hart vast hielden in maart eerder dit jaar toen de eerste gevallen zich meldden hier in Zambia. Een Lock Down deed zich voor. Ook hier werden scholen en kerken gesloten. Overheidsgebouwen gingen door met hun werk op kleine schaal. Markten werden niet meer toegelaten, bedrijven moesten dicht, mensen moesten thuis blijven. Drama………. Zambia een land waar mensen geen vergoedingen krijgen, een land waar veel mensen ’s ochtends wakker worden en zich druk moeten maken hoe ze in de avond eten op tafel krijgen. Geen werk is geen eten. Dit resulteerde erin dat velen gewoon door gingen met hun werk. Op grote schaal werden er mondmaskers gemaakt en verkocht. Iedereen moest er eentje dragen. Gelukkig voor een aantal mensen wel inkomsten.

20200514_205924

Sinds maart zijn hier in Zambia de ‘officiële’ aantallen nog steeds laag. ‘Officieel’ zeg ik, aangezien het hier niet echt bij te houden is. Het dodental is wel hoger dan normaal en op dit moment lopen de aantallen op. We zitten in het regen seizoen dus hogere luchtvochtigheid en meer mensen binnenshuis. Er wordt nu weer meer gehamerd op de regels. 1 meter social distance, handen wassen en het dragen van een mondmasker. We wachten het af, proberen veilig te blijven en we blijven bidden!

Corona gevallen sinds maart 18.500
Overleden 375
Actieve gevallen 500

Love Africa Conference

Ieder jaar wordt er in Zambia een conferentie gehouden over alles wat Operatie Mobilisatie in Afrika zoal doet. Veel mensen komen dan naar de basis in Zambia vanuit Afrika, maar ook vanuit andere hoeken van de wereld. Dit jaar dus niet zoals jullie wel begrijpen. Ook hier moesten we ‘Online’ gaan denken. Mede doordat ik op de radio mijn aandeel deed vanwege Corona, werd ik ingezet op het stukje ‘media’. Nou, dat heb ik geweten! Poeh, in korte tijd iets sterks neerzetten met een groep mensen om me heen. Niet makkelijk, maar het is gelukt! Radio, zelfs TV, Facebook en vele ‘mini conferenties’ op verschillende plekken in de omgeving en in Zambia. Het was een groot succes!

20200804_155821

Boodschappentassen

Het ene project klaar en het andere dient zich al weer aan. Om de vrouwen te helpen weer wat inkomen te genereren, ben ik in actie gekomen met een project om van gebruikte cementzakken sterke boodschappentassen te maken. Volgend jaar, wanneer ik naar Nederland hoop te komen, hoop ik een aantal mee te brengen zodat ze daar verkocht kunnen worden en de verdiensten weer terug kunnen vloeien in de projecten voor de vrouwen.

IMG-20200914-WA0002  20200919_112444

Het Evangelie verkondigen!

Naast mijn ‘praktische’ werkzaamheden mocht ik ook nog spreken op een aantal bijeenkomsten en conferenties voor vrouwen en jeugd.

IMG-20201121-WA0024  20200725_123535

Love is in the Air!

Liefde is in de lucht. Sinds kort heb ik een relatie met een lieve Zambiaanse man, 45 jaar, ook zendeling bij OM en een gescheiden alleenstaande vader van 2 jongens (16 en 4 jaar oud). Een bijzondere gewaarwording voor me. Voor wie me kennen weten dat ik het grootste deel van mijn leven (48 jaar) als single heb doorgebracht. Sinds ik besloten heb om alles in Gods handen te laten, heeft het mij een enorme rust gegeven om ook mijn ‘liefdesleven’ aan Hem over te laten. De wens was er, maar God gaf me de rust om gewoon door te gaan met mijn leven en mijn werk en Hem te blijven zoeken in iedere situatie. Niet dat dat altijd makkelijk is, echt niet, maar het heeft me wel naar Zambia gebracht.

IMG-20201124-WA0010

Een land waar ik me thuis voel, waar ik werk doe waar mijn hart ligt en het mij nu ook nog een ‘man’ en twee kinderen geeft. Als het Gods wil is, dan hoop ik dat ik samen met hen verder door het leven mag gaan. Jawel, in Zambia. Een hele verandering, maar ook hierin moet ik vertrouwen houden. Jullie worden op de hoogte gehouden.

“Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren.”

Filippenzen 4:6-7

Gezondheid

Een druk jaar wat me vermoeid maakte, tenminste dat dacht ik. Ten dele waar, maar ten dele ook niet. Na bloedonderzoek in Lusaka bleek dat mijn schildklierfunctie te laag is en ik buiktyfus had opgelopen. Dus verplicht in de rust wat ik de laatste weken ook heb geprobeerd te doen. Wie mij kent weet dat ik dat heel lastig vind. Tot overmaat van ramp door mijn lage weerstand recent ook nog een ander virus opgelopen. Geen Corona voor zover ik weet, maar wel weer iets wat ook weer hersteltijd nodig heeft. Al met al een heel bewogen jaar en wie weet wat het jaar 2021 me zal brengen! Alleen God weet het!

…….en daar vertrouw ik op!

Gezegende Feestdagen en een Gezegend 2021!!

Kerstkaartgroet 2019

Bid je mee?

  • Dank voor het feit dat het nog steeds vrij goed gaat met het Corona besmettingsgevaar.
  • Dank voor de extra bijdragen voor de mondmaskers en dat we zoveel hebben uit kunnen delen.
  • Dank dat ik zoveel heb kunnen doen dit afgelopen jaar.
  • Bid dat het mee zal vallen met de besmettingen hier in Zambia.
  • Bid voor mijn relatie.
  • Bid voor mijn gezondheid, dat ik snel weer de ‘oude’ mag worden.
  • Bid dat God weer deuren gaat openen in 2021, net zoals Hij dat dit jaar heeft gedaan!

GEEF | DONEER 

Geef voor mijn werk en de projecten welke ik opzet en aan mee werk!

Financieel bijdragen kan online via de knop ‘DONEER NU’Doneer nu

Hoe zit het ook alweer?

Via de zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie ben in aan het werk in Zambia en Afrika om daar de vrouwen Hoop en Herstel te geven door het geven van les in naaien, patroontekenen en Bijbelstudie. Daarnaast zal ik ze ook coachen en pastorale hulp verlenen. Mijn loon bestaat geheel uit financiële giften. In deze nieuwsbrief deel ik met je wat er zoal gebeurt in mijn werk en leven.

Vragen, opmerkingen, meer weten? Neem gerust contact op via de contactpagina!

Lees hier alle nieuwsbrieven

om-transforminglives

PGG (1)

Download hier deze nieuwsbrief in een PDF printversie

download button

Schrijf je hier in als je geen enkele nieuwsbrief wilt missen!

Inschijven