Nieuwsbrief juli 2019 | 4

IMG-20180915-WA0057_2 -bedankt

En dan is het zover……………………..!

Als jullie dit lezen zit ik al in Zambia….Wat is de tijd snel gegaan!….. September vorig jaar mocht ik 4 weken naar dit land om te kijken of dit de plek is waar ik de komende twee jaar als zendeling mag dienen. Alhoewel het heel anders was dan ik zelf verwachtte, voelde het enorm goed om weer terug te gaan. Een proces van voorbereiding startte en sponsering werd opgestart. Hoewel ik het volste vertrouwen had dat God zou gaan voorzien, had ik niet kunnen denken dat wanneer ik daadwerkelijk zou vertrekken er 100% aan financiële toezeggingen binnen zou zijn. Bij 85% mocht ik vertrekken en dat vond ik al een wonder. Er is zoveel gebeurd in de maanden sinds mijn eerste bezoek en God heeft mij verscheidene keren sprakeloos doen staan met betrekking tot alles wat er moest gebeuren en geregeld moest worden.

“Proef, en geniet de goedheid van de HEER, gelukkig de mens die bij hem schuilt.” Psalm 34:920190627_171355_1

Verschillende presentaties mocht ik houden, zondagsdiensten invullen, machtigingen, folders en brieven versturen en mensen bezoeken. De Gemeente Groeigroep van mijn Protestantse Gemeente heeft een rommelmarkt/bazaar georganiseerd, heel gezellig met live muziek, veel te winnen en een prachtige opbrengst!

20190711_160017Voor 4 verschillende com-binatiegroepen op onze basisschool mocht ik een presentatie houden die indruk maakte. Met name het verschil tussen wat de kinderen (niet) hebben in Afrika en wat wij in Nederland allemaal hebben. Ook mocht ik hun vertellen dat ik de moeders wil gaan helpen zodat de kinderen weer naar school kunnen. Dat was een goed idee volgens hen. Wat waren ze actief voor de sponsorloop op de laatste schooldag! Rode hoofden van inspanning en wat een opbrengst! “Jannie moest er wel een beetje van huilen” vertelde één van de kinderen thuis.

EN!!!!!!!…………..Ik heb een nette en betrouwbare huurder gevonden voor mijn woning! Erg blij mee!…………………………………..

Nieuwsbrief juli 2019

Maar ja, vertrekken uit je woning betekent ook alles inpakken en opslaan. Gelukkig ben ik ook daarin gezegend! Een aantal lieve mensen hebben belangeloos een paar m3 van hun woning/loods beschikbaar gesteld. Niet voor een paar weken, nee, voor een paar jaar! Hoe mooi is dat!

Man, man….wat verzamelt een mens toch veel spullen in zijn/haar leven, ik dus ook. Daar kom je pas achter als je gaat verhuizen! Na mijn verblijf van een paar maanden in Namibië in 2017 had ik al grondig opruiming gehouden, dus dat scheelde, maar nog steeds schrok ik van wat ik had verzameld! Dus als ik een tip mag geven? Ruim eens lekker op! Goed voor lichaam, geest en ziel!

De laatste paar weken voor mijn vertrek liepen uiteindelijk toch wel wat anders dan verwacht. Zo zie je maar weer dat we van alles kunnen plannen, maar dat dingen toch vaak weer anders lopen. Mijn lieve oude tante van 104 werd door haar Heer thuis gehaald. Veel te regelen en ik mocht de afscheidsdienst leiden, iets dat ze graag wilde. Heel bijzonder allemaal om te doen, maar dit stond niet echt op mijn planning en betekende dat ik nog veel dingen moest doen in de laatste paar dagen. Gelukkig waren er lieve mensen om mij heen die hulp boden, erg waardevol en bijzonder om ook zo tijd met elkaar door te brengen! Iets waar ik hen zeer dankbaar voor ben!

20190414 Thermometer klein

100%!

Zoals ik al zei is er 100% aan financiële toezeggingen binnen en kan ik 2 jaar werken in Zambia! Hoe mooi is dat! Ik ben er nog steeds stil van. Dit betekent niet dat ik stil ga zitten, maar vrolijk door blijf fondsen werven.

De projecten waar ik namelijk voor aan de slag ga zijn ook compleet afhankelijk van financiële middelen van buitenaf. Dus mocht je denken, Jannie haar support is geregeld, dan zou ik zeggen; kijk in je hart of je ook support zou willen geven aan de projecten in Zambia en Afrika, zodat we ook daarmee vrouwen kunnen helpen! Laten we samen ook op deze manier de vrouwen uit Afrika weer Hoop en herstel geven!Doneer nu

Financieel bijdragen kan online via de knop ‘DONEER NU’

Bedankkaart Jannie in Mission voorkant

Bedankkaart Jannie in Mission achterkant

Vertrokken en goed aangekomen!

Inmiddels dus vertrokken op zondag 14 juli en op dinsdag 16 juli goed aangekomen in Kabwe na een reis van 53 uur (flinke vertraging). Gek en verdrietig om iedereen, mijn lieve poes ‘Lady’ en mijn lege huis achter te laten, maar overtuigd dat het een goed stap is in mijn leven en dat ik van betekenis mag zijn voor de vrouwen in Afrika en een ieder die ik zal ontmoeten op wat voor manier dan ook.

Hoe zit het ook alweer?

Via de zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie hoop ik aan het werk te gaan in Zambia en Afrika om daar de vrouwen Hoop en Herstel te geven door het geven van les in naaien, patroontekenen en Bijbelstudie. Daarnaast zal ik ze ook coachen en pastorale hulp verlenen. Mijn loon bestaat geheel uit financiële giften. In deze nieuwsbrief deel ik met je wat er zoal gebeurt in mijn werk en leven.

Vragen, opmerkingen, meer weten? Neem gerust contact op via de contactpagina!

20190708_093949

 

 

Tussendoor in de laatste week ook nog bedankkaarten geschreven!

 

 

 

Lees hier alle nieuwsbrieven

om-transforminglives

PGG (1)

Download hier deze nieuwsbrief in een PDF printversie

download button

Schrijf je hier in als je geen enkele nieuwsbrief wilt missen!

Inschijven