Nieuwsbrief maart 2019 | 2

IMG-20180915-WA0057_2.jpg

Veranderingen!

Wat is er een hoop gebeurd sinds ik mijn eerste nieuwsbrief heb verzonden in december 2018. Allereerst natuurlijk de officiële aanmelding bij Operatie Mobilisatie. Dit omvatte het invullen van een lange vragenlijst, het leek wel of ze alles van me wilden weten! Een belangrijk onderdeel was dat ik psychologisch getest moest worden, dit om te kijken hoe mijn rekbaarheid is aangezien mij het nodige staat te wachten op het veld. Gelukkig ben ik met vlag en wimpel geslaagd! Nu maar hopen dat mijn rekbaarheid niet teveel op de proef zal worden gesteld door alles wat ik mee zal maken!

Daarnaast ben ik bezig geweest met het samenstellen van mijn ThuisFrontTeam, ben ik toegerust op een trainingsweekend en eind januari heb ik de GO-Conferentie in Mosbach, Duitsland bijgewoond. Voorbereiding op wat ons als zendelingen te wachten staat en waar we rekening mee kunnen en moeten houden. Maar het was natuurlijk ook gaaf om vele anderen te ontmoeten! Tja…..en daarnaast ging mijn gewone werk ook nog door!

Het mag duidelijk zijn dat er heel veel is om over na te denken en er komt veel bij kijken om uiteindelijk in juli dit jaar te kunnen vertrekken. Veel activiteiten die mij en mijn team te wachten staan! Met name de aanvraag voor het visum en uitdaging om mijn support bij elkaar te krijgen! Lukt beide niet of één van beide, dan mag ik niet vertrekken. Het is goed dat ik me aan de volgende tekst vast houd…..

“Als je bescherming zoekt bij de Allerhoogste God, ben je helemaal veilig, dat is wat ik geloof en net als de psalmist van Psalm 91 zeg ik ook tegen mijn Heer; “U bent mijn God. Ik vertrouw op U.”

Blijf op de hoogte van mijn stappen richting Zambia en lees verder!

GO-Conferentie januari 2019

Een conferentie speciaal voor zendelingen om in de eerste plaats elkaar te ontmoeten, maar ook om meer te weten te komen over Operatie Mobilisatie (OM), de leiders en de unieke missie die God voor ieder van ons persoonlijk in petto heeft. De visie van OM omvat het tot stand brengen van levendige gemeenschappen van Jezus-volgers onder de minst bereikten. Geloven dat we mensen kunnen helpen en hun levens kunnen veranderen en dat zij dat op hun beurt ook weer doen. Wereldwijd en ook dichtbij.

GoConference

Er was veel aandacht voor het groeien in cultureel en emotioneel zelfbewustzijn. Het identificeren, begrijpen en beheren van emoties (die van jezelf en de ander) zodat je beter kunt omgaan met anderen. Daarnaast lag de focus voor een heel groot deel op het vermogen om op gepaste wijze te handelen in een multiculturele omgeving. Het is nogal een cultuurverandering waarin wij als zendelingen terecht komen en hoe pas je je daaraan aan…..het begrijpen en accepteren van andere gewoonten. Deze veranderingen gaan van het doen van boodschappen, onderlinge relaties, leiderschap, hiërarchie, direct/indirect zijn, (niet) op tijd zijn, transport, bezittingen en noem maar op.

“……heb je naaste lief als jezelf” (Matt. 22:39)

Maar wat was het een gave conferentie! Ik heb veel mensen mogen ontmoeten die allemaal dezelfde passie delen! Het grootste deel van de groep is meteen na afloop van de conferentie al vertrokken naar het land van bestemming. Gelukkig duurt het nog even voordat ik hoop te mogen vertrekken. Er is nog een hoop te doen!

ThuisFrontTeam

Zoals ik al vertelde heb ik een ThuisFrontTeam samengesteld. Dit is een groepje mensen hier in Nederland die ervoor zorgen dat ik voldoende support krijg op alle vlakken. Het TFT is het aanspreekpunt, ze motiveren en stimuleren de ‘achterban’ (mensen die om me heen staan), ze zijn er voor mijn morele steun, gebed (erg belangrijk), communicatie, logistieke steun en misschien nog wel het belangrijkste ze helpen mee om mijn financiële support rond te krijgen. Mijn team bestaat momenteel uit de volgende personen; Gea Smits, Chris Smits, Wendy Pierik, en Anni ter Steege. Een korte persoonlijke introductie van hen is te vinden op mijn website! Stuk voor stuk lieve mensen waar ik enorm dankbaar voor ben!

TEAM TFT

Financiële uitdaging

In de nieuwsbrief van december is er aandacht geweest voor mijn missie en wat ik ga doen. Daarnaast heeft er een prachtig artikel in de lokale krant gestaan! (oplage 31.000 stuks en te lezen via de website). De komende tijd zullen mijn ThuisFrontTeam en ik druk zijn met het nog meer bekend maken van mijn missie. We zullen presentaties geven, brieven schrijven, nog meer folders verspreiden, machtigingskaarten versturen en alles wat nodig is om ervoor te zorgen dat er voldoende support binnen komt.

Ook jij kunt mij ondersteunen!

Doneer_Donate

Naast ondersteuning in meeleven en gebed is een gezonde financiële basis absoluut noodzakelijk om mijn uitzending mogelijk te maken. Ik ben voor mijn werk en mijn levensonderhoud volledig afhankelijk van steun van buitenaf en er is veel geld nodig.

Daarom doe ik een dringend beroep op je om mij financieel te ondersteunen.

Ik ontvang geen salaris en voor alle kosten die ik maak ben ik afhankelijk van giften.Het maandelijks budget wat nodig is zodat ik mijn werk kan doen en ook nog kan eten en drinken is €1.995,– (bruto). Dit is veel geld, ik weet het, maar voor iedere euro is een verklaring. De kosten die ik maak lopen uiteen; van een bijdrage aan OM, belastingen in Zambia, verzekeringen in Nederland, transport in Zambia en Afrika tot de kosten die ik maak om te kunnen wonen en leven. Een uitwerking van alle kosten kun je hier vinden.

Doneer nu

Sta je achter mijn missie en wil je mij financieel steunen? Vul dan meteen een machtiging in! Wil ik half juli vertrekken, dan moet ik eind mei alle toezeggingen voor mijn financiële support rond hebben.

ALVAST HEEL HARTELIJK DANK VOOR JE GIFT!

Druk op de knop DONEER NU!

Lees hier alle nieuwsbrieven

om-transforminglives

PGG (1)

Download hier deze nieuwsbrief in een PDF printversie

download button

Schrijf je hier in als je geen enkele nieuwsbrief wilt missen!

Inschijven