Nieuwsbrief maart 2020 | 7

IMG-20180915-WA0057_march2020

Noordwest Afrika……………………..

Alweer maart wanneer ik deze nieuwsbrief schrijf. Twee maanden waarin veel is gebeurd. Kerst, een 3-weekse missiereis naar Noordwest Afrika en, jawel, ik ben best wel ziek geweest. Zoals in mijn vorige nieuwsbrief al aangegeven was de maand december een maand van voorbereiden voor de reis. Terwijl de hele basis dicht was vanwege de ‘zomervakantie’ hier en velen naar huis zijn gegaan om thuis kerst te vieren, ben ik lekker thuis gebleven. Mijn huisgenootje was ook weg, dus ik kon mooi thuis aan het werk.

De kerstdagen waren ook heel bijzonder en ik moet zegen dat ik nog nooit zo’n drukke kerst heb gehad. Kerstmiddag een barbecue bij een collega van me en door omstandigheden werd ik gevraagd om tijdens kerstmorgen te preken. Een kerk waar ik wel vaker kom. Natuurlijk wilde ik dat graag doen! Maar het was wel kort dag! Kerstavond was dan ook in feite een ‘werkavond’ voor me. Tweede kerstdag eten bij vrienden dus mijn dagen waren goed en gezegend gevuld!

20200315_BeFunky-collagePreken! Bijzonder!

Daar sta ik dan! Mijn eerste preek op 1e kerstdag, 25 december in een volle lokale kerk op een hele bijzondere dag! Er valt zoveel te vertellen over de geboorte van Jezus, maar ik heb het maar basic gehouden. Hoe zouden wij reageren als ons het bericht bereikte dat de Messias geboren was hier op de basis in een van de vieze hete opslagcontainers. De enige beschikbare plek. Zouden wij dat geloven zonder het te hebben zien, net als de herders toen? En nu? Geloven wij het nog steeds zonder het te hebben gezien?

Op 8 maart mocht ik in dezelfde kerk een preek houden op de internationale vrouwendag. Natuurlijk heb ik gesproken over een aantal vrouwen in de Bijbel! Hoeveel invloed onze beslissingen als vrouw kunnen hebben op onze omgeving en in de geschiedenis ook nu nog!

20200315_BeFunky-collage (1)

Training

Zoals aangegeven stond de maand december in het teken van het in elkaar zetten van de training. Een nieuwe training waarbij het nog zoeken is naar de correcte inhoud, wetende dat je flexibel moet zijn om deze weer aan te passen in het land waar je je op dat moment bevindt. Even een hele kleine impressie van de tekeningetjes die ik gemaakt heb voor in het instructieboekje. Verschillende stiksels welke gebruikt kunnen worden voor het met de hand vervaardigen van textiel. Daarnaast heb ik ook een aantal patronen gemaakt welke ingezet kunnen worden.

Noordwest Afrika

Een missiereis van 3 weken naar Noordwest Afrika, een reis naar een land waar terrorisme aan de orde van de dag is. Velen die hun dorpen moeten ontvluchten, op zoek naar een plek waar het veilig is. Op zoek naar een plek waar ze een nieuw bestaan op moeten en kunnen bouwen. Samen met 5 andere collega’s hebben we verschillende trainingen mogen geven op het gebied van trauma, het opzetten van projecten, het opstarten van een eigen bedrijfje en natuurlijk mijn training in naaien en de Bijbelstudie voor de vrouwen. Een bijzondere reis met veel impact. De verhalen die je hoort zijn hartverscheurend. Iedereen heeft wel familieleden die in koele bloede zijn vermoord. Wat is het dan bijzonder dat je iets voor deze groep mensen kan betekenen. Dat ze weer Hoop krijgen en kunnen werken aan hun herstel!

“Welnu, Heer, sla ook nu acht op hun dreigementen en stel ons, uw dienaren, in staat om vrijmoedig over uw boodschap te spreken”.
Handelingen 4:29

20200201_151415
Noordwest Afrika – droogte – 0% luchtvochtigheid

Bestaande organisatie

We verbleven op een veilige locatie bij een bestaande organisatie waar we een partnerschap mee hebben. Op deze manier kunnen de trainingen die gegeven zijn ook weer vermenigvuldigd worden. Voor mij was het de eerste keer dat ik een dusdanige training gaf en meteen was het al wel duidelijk dat je over een gezonde dosis improvisatievermogen moet beschikken om een dusdanige training te geven welke geschikt is voor de groep mensen in het land waar je je bevindt. Dit betekende overdag de training en ‘s avonds weer opnieuw opdrachten voorbereiden. Het is gelukt!

Ik heb mijn support gebruikt om ze het materiaal te geven voor de items die we hebben gemaakt, het instructieboekje en een beginners set voor thuis met een stofschaar, naalden, draad en een centimeter. Wat waren ze blij en dankbaar, zo mooi om te zien! De Bijbelstudie welke ik in de training heb verweven wierp zijn vruchten af en nu zijn ze in staat om deze zelf te geven op de plek waar ze wonen! Hoe mooi is dat!

20200201_154732  20200127_112042_1

Ziek

De laatste dag van de reis begon ik me ziek te voelen en het was een uitdaging om 1,5 dag onderweg te zijn om weer ‘thuis’ te komen. Thuis werd ik zieker en heb toch maar een antibiotica kuur genomen voor een waarschijnlijk beginnende longontsteking. Ik bleef klachten houden en aangezien ik in 2017 ernstig ziek ben geweest, ben ik toch maar door de lokale arts doorverwezen naar een ziekenhuis in de hoofdstad. (3 uur rijden) Gelukkig bleek alles goed te zijn, alleen een geïrriteerde maag en middenrif. Rust én beweging heeft me er weer bovenop geholpen!

Dank voor jullie Support!

Geef voor de projecten welke ik opzet en aan mee werk!

Doneer nu

Net zoals de reis naar Noordwest Afrika en zo ook de materialen die ik gebruikt heb zijn gesponsord met jullie bijdrage! De bedoeling is dat er meer van dit soort reizen zullen komen, Wil je meehelpen hieraan en aan de projecten?

Financieel bijdragen kan online via de knop ‘DONEER NU’

Hoe zit het ook alweer?

Via de zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie hoop ik aan het werk te gaan in Zambia en Afrika om daar de vrouwen Hoop en Herstel te geven door het geven van les in naaien, patroontekenen en Bijbelstudie. Daarnaast zal ik ze ook coachen en pastorale hulp verlenen. Mijn loon bestaat geheel uit financiële giften. In deze nieuwsbrief deel ik met je wat er zoal gebeurt in mijn werk en leven.

Vragen, opmerkingen, meer weten? Neem gerust contact op via de contactpagina!

Lees hier alle nieuwsbrieven

om-transforminglives

PGG (1)

Download hier deze nieuwsbrief in een PDF printversie

download button

Schrijf je hier in als je geen enkele nieuwsbrief wilt missen!

Inschijven