Nieuwsbrief maart 2021 | 10

Op verlof naar Nederland………en lange termijn zendelinge……………..

Het is zover! Iets eerder dan gepland, maar ik wil van een goede planning gebruik maken. Mijn eerste termijn van 2 jaar eindigt eind juli dit jaar, maar dit moment is een goed moment om op verlof naar Nederland te gaan. Ik hoop volgende week vrijdag 12 maart te kunnen vertrekken!!! Leuk maar ook heel spannend tegelijk! Het heeft heel wat voeten in de aarde, want zoals jullie begrijpen is Corona nog steeds niet de wereld uit en zal dat ook nog wel even zo blijven. Ik zal met een negatieve test meten reizen, een nieuwe snel test moeten doen op het vliegveld en dan 10 dagen in quarantaine waarbij ik op de 5e dag weer een test zal kunnen doen en is deze negatief, dan ben ik VRIJ!

Corona testlocatie bij een ziekenhuis

Nou ja, vrij…….. Mijn bewegingsvrijheid zal in Nederland een stuk minder zijn dan in Zambia. Hier in Zambia gaat het leven eigenlijk gewoon door. Mondmaskers op, handen wassen/ontsmetten en 1 meter afstand, dit zijn de enige regels die we hier zo ongeveer hebben. Per dag zo’n 6000 testen waar 10% van positief gevonden wordt. Toch zijn er wel meer gevallen van Corona, maar veel mensen laten zich niet testen en daarbij komt dat de test capaciteit hier ook anders is dan in Nederland. Zambia probeert er wel alles aan te doen.

Omgekeerde cultuurschok

Ik hoop minstens 2,5 maanden te blijven, maar dit kan ook langer of korter worden. Dat hangt van het verloop van Corona af en ook van mijn werkzaamheden. Naar huis gaan betekent bedenken dat de situatie thuis geheel anders is of geheel anders aan kan voelen. Ik ben natuurlijk gewend aan alles wat er binnen de zendingsorganisatie OM gebeurt hier in Zambia en ben zo ongeveer toch wel wat gewend aan het land waar ik woon. Een ander land dan Nederland, Friesland. Zoals er een cultuurschok is als je in Afrika aan komt, zo zal er ook een cultuur schok kunnen zijn op het moment dat ik weer in Nederland terug ben. Omgekeerd dus!

Vorig jaar te weinig regen en dit jaar teveel!

Het werken op een zendingsveld veld is anders dan ik het gewend was in Nederland. Het betekent: leven en werken met andere gemotiveerde christenen. Leven in een gemeenschap waar de nadruk ligt op gebed, Evangelisatie, Bijbelstudies, stille tijd, ochtendwijdingen, de gesprekken, werken met kwetsbaren en een redelijk intensief teamleven.

De kerk in mijn woonplaats is niet meer dezelfde. Zeker tijdens Corona, geen samenkomsten, mensen zijn overleden, hopelijk nieuwe mensen die erbij zijn gekomen. De woonplaats is veranderd. Mensen zijn verhuisd, er zijn nieuwe mensen bijgekomen. Gesprekken draaien om andere zaken dan ik gewend ben want ineens ben ik in een 1e wereld land waar alles geregeld en goed georganiseerd is. Elke keer als ik eraan denk maakt het me ook weer verdrietig. Veel is er hier gewoon niet, mensen leven in een overlevingsmodus. Dag voor dag.

Afgestudeerde geeft thuis les in haar gemeenschap! Wow!

Geen vakantie maar werken gedurende het verlof

Nu zullen jullie wel denken, oei, minstens 2,5 maand, wat een lange vakantie! Nou, ik kan vertellen dat er ook gewerkt moet worden! Het is GEEN VAKANTIE. Ik ben zo dankbaar voor alle support welke ik tot nu toe heb mogen ontvangen, dat ik hoop deze en gene te mogen ontmoeten en ook kerken die mij financieel ondersteunen of ondersteund hebben wil ik graag persoonlijk benaderen, voor zover Corona dat toelaat. Zonder al mijn financiële supporters kan ik geen werk doen! Zonder een ieder die mijn nieuwsbrief leest en op wat voor manier dan ook bijdraagt kan ik mijn werk niet doen. Het is de steun door financiën, door gebed, door een opbeurend woord of berichtje, door post, pakketten waar ik ontzettend dankbaar voor ben! Alle steun is belangrijk! Mijn werk is niet om zelf een naam te maken, maar alles tot eer van God!

“Kortom, geliefde broeders en zusters, wees standvastig en onwankelbaar en zet u altijd volledig in voor het werk van de Heer, in het besef dat door de Heer uw inspanningen nooit tevergeefs zijn.

1 Korintiërs 15:58

Gezondheid

Vorig jaar genoeg uitdagingen gehad met betrekking tot mijn gezondheid, maar het lijkt erop dat het nu de goede kant op gaat! Het was een tijdje terug wel even spannend omdat ik klachten kreeg en mijn geliefde wederhelft positief getest was op Corona. Ik heb twee keer een test gedaan en beide keren was deze negatief. Heel bijzonder! Gelukkig maar en ik dank God hier dan ook voor. Laten we hopen en bidden dat ik het komende jaar minder uitdagingen krijg!

Relatie

Velen zullen wel nieuwsgierig zijn naar het verloop van mijn relatie. Nou, we zijn nog steeds op weg! Rustig aan op weg gaan, dat is het beste. Zeker in mijn geval omdat ik jaren alleen ben geweest en het een hele omschakeling is. We vertrouwen er op dat God met ons op weg gaat.  #Geloof   #Hoop  #Liefde 

Trouwerij van collega’s

Lange termijn zendelinge

Mijn eerste termijn van twee jaar bij OM eindigt eind juli dit jaar, maar het blijkt wel dat ik nog lang niet klaar ben met mijn werk hier in Zambia. Mijn verlof in Nederland gebruik ik ook om te bidden, na te denken over een volgende stap, een volgende uitdaging. Van verschillende kanten in Zambia wordt ik gevraagd om mee te helpen iets op te zetten voor vrouwen. Mijn expertise wordt op prijs gesteld en ik hoop dan ook meer duidelijkheid te krijgen over waar ik God kan dienen in Zambia naast mijn werk voor de regio Afrika. De huur van mijn huidige woning heb ik opgezegd. Spannend, maar die kosten kan ik tijdelijk uitsparen wanneer ik in Nederland ben en bij terugkeer naar Zambia kan ik eerst tijdelijk bij een vriendin wonen en van daaruit verder kijken. Bid je mee?

“Ik hecht echter niet de minste waarde aan het behoud van mijn leven, als ik mijn levenstaak maar kan voltooien en de opdracht uitvoeren die ik van de Heer Jezus ontvangen heb: getuigen van het evangelie van Gods genade.”

Handelingen 20:24

Bid je mee?

  • Dank voor mijn verblijf tot nu toe in Zambia en alles wat me gegeven is!
  • Dank voor al het support dat mijn werk en de projecten die ik doe mogelijk maken!
  • Dank voor mijn werk!
  • Dank voor mijn gezondheid!
  • Dank dat ik een auto tot mijn beschikking heb gedurende mijn verlof!
  • Bid dat mijn reis naar Nederland goed en voorspoedig mag verlopen
  • Bid dat ik mijn werk in Nederland goed kan doen binnen alle restricties
  • Bid dat ik na juli 2021 ook weer van support voorzien mag blijven worden
  • Bid voor mijn relatie en mijn aanpassingsvermogen na jaren alleen te zijn geweest

Blijf ook na juli 2021 geven voor mijn werk en de projecten welke ik opzet en aan mee werk!

Wil je blijven meehelpen?  Financieel bijdragen kan online via de knop ‘DONEER NU’

Wil je blijven meehelpen? Doneer online www.jannieinmission.com/support/doneer/ Ben je al donateur, dan hoef je niets te doen! Je machtiging loopt automatisch door.

Doneer nu

Hoe zit het ook alweer?

Via de zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie ben in aan het werk in Zambia en Afrika om daar de vrouwen Hoop en Herstel te geven door het geven van les in naaien, patroontekenen en Bijbelstudie. Daarnaast zal ik ze ook coachen en pastorale hulp verlenen. Mijn loon bestaat geheel uit financiële giften. In deze nieuwsbrief deel ik met je wat er zoal gebeurt in mijn werk en leven.

Vragen, opmerkingen, meer weten? Neem gerust contact op via de contactpagina!

Lees hier alle nieuwsbrieven

om-transforminglives

PGG (1)

Download hier deze nieuwsbrief in een PDF printversie

download button

Schrijf je hier in als je geen enkele nieuwsbrief wilt missen!

Inschijven