Nieuwsbrief maart 2022 | 13

Een nieuw jaar en een nieuw leven…………..

Wat is er veel gebeurd de afgelopen maanden! En wat een verandering! Het ene moment ben ik nog alleenstaand en het ander moment getrouwd en ‘moeder’ van 2 kinderen en mocht ik een aantal weken geleden ook nog eens de leeftijd van 50 bereiken! De tweede helft van mijn ‘eeuw’ (ervanuit gaande dat ik nog een halve eeuw leef) ziet er denk ik toch wel anders uit dan de eerste helft van ‘mijn eeuw’. Tijdens het schrijven van de laatste nieuwsbrief zaten we nog volop in de voorbereidingen voor onze huwelijksdag op zaterdag 18 december 2021. Tijdens de laatste weken liep alles toch wel een beetje anders toen de tickets van mijn broer en twee beste vriendinnen werden geannuleerd vanwege de corona maatregelen en een beste vriendin uit Zambia, die bruidsmeisje zou zijn, moest in quarantaine vanwege Corona. Een domper op de voorbereidingen. Toch konden we het niet gaan uitstellen, want hoe de toekomst van Corona er uit zou gaan zien wisten we geen van allen en ook Mobuley en ik waren er zo aan toe om samen verder te gaan.

De voorbereidingen zijn echt gezegend door God, tenminste zo zien wij dat echt, omdat het organiseren van een huwelijksdag in 3 maanden niet echt makkelijk is. Ik kon zelfs nog de tijd vinden om voor de bruidsmeisjes elk een mooi jurkje te maken en voor de mannen een stropdas zoals op de foto te zien is, iets wat ik heel graag wilde. Want ja, het moest toch wel een bijzonder geheel worden. En zo gezegd zo gedaan, alles is zo geworden zoals wij dat graag wilden met hulp van vele lieve mensen. Nee, mijn jurk heb ik niet zelf gemaakt. Deze kwam gewoon van Marktplaats en paste perfect! Meegenomen vanuit Nederland door een zendelingen echtpaar in oktober, samen met onze ringen. Gelukkig maar, want eerst zouden mijn vriendinnen ze mee nemen, maar dan hadden we toch echt zonder gezeten! Wat een zegen dat ze nog met één van de laatste vluchten mee konden naar Zambia!

Mark, Joseph, Jannie, Mobuley en 3 nichtjes

Huwelijksdag.

Op zaterdag 18 december 2021 was het dan eindelijk zover! Onze huwelijksdag! Door Corona mochten we maar 50 gasten hebben, maar daardoor was de dag niet minder geslaagd. Het was een hele bijzondere dag van het begin tot en met het einde. Om een indruk te krijgen van onze trouwdag stel ik voor dat jullie de videocompilatie bekijken en ons trouwfotoalbum. Twee vrienden van ons hebben dit perfect samengesteld en daar zijn we ontzettend dankbaar voor en blij mee!

Doordat mijn familie, onze vrienden en bekenden in Nederland en vele andere landen zitten hadden we de mogelijkheid gecreëerd om de huwelijksvoltrekking op de ochtend Online uit te zenden. Maar liefst 430 mensen hebben die ochtend meegekeken! En nog steeds word de uitzending bekeken via de website! Hoe is het mogelijk! We zijn eigenlijk sprakeloos! Ook de reacties die we hebben gekregen via de email, Facebook en WhatsApp zijn ongekend! Zelfs via de post zijn er in Franeker veel kaarten binnengekomen met ontzettend leuke reacties. En dan niet te vergeten de persoonlijk cadeaus die gegeven/gestuurd zijn. We voelen ons gezegend dat er zoveel mensen om ons heen staan.

Persoonlijk blijf ik het zeggen, ik had nooit gedacht toen ik in 2019 emigreerde dat het meeleven voor mijn zendingswerk zo groot is, dat er zoveel mensen zijn die mij steunen (in welke vorm dan ook) en nu in deze situatie dat er zoveel mensen zijn die mij een huwelijk gunnen met een ontzettend lieve man. Want dat is Mobuley! Ik voel zo de hand van God hierin. Hij heeft mij gemaakt wie ik ben en mij gepolijst en voorbereid gedurende mijn eerste ‘halve eeuw’ om nu hier in Zambia te mogen zijn, prachtig en dankbaar werk te mogen doen onder de vrouwen en Hij heeft me ook nog eens een man en gezin gegeven. Daarnaast mag ik mezelf ook nog eens ‘moeder’ noemen van twee kinderen. Hoe bijzonder is dat!


Een aantal mensen hebben ons gezegend met een PERSOONLIJK HUWELIJKS GESCHENK en daar zijn we ontzettend dankbaar voor. Als het goed is hebben we iedereen persoonlijk bedankt, maar nogmaals willen we langs deze weg iedereen heel hartelijk danken!!!

BEDANKT voor jullie FINANCIELE BIJDRAGE!!


Zelfs via de post zijn er in Franeker veel kaarten binnengekomen met ontzettend leuke reacties

“”God heeft alles wat er is de goede plaats in de tijd gegeven, en ook heeft Hij de mens inzicht in de tijd gegeven. Toch kan de mens het werk van God niet van begin tot eind doorgronden.”

Prediker 3:11


Begin januari 2022 zijn we in een plaatselijk dorp weer begonnen met het vrouwenwerk. Deze keer leren ze hoe ze verschillende steken met de hand kunnen maken. En natuurlijk kan de Bijbel studie niet worden overgeslagen!  Naderhand samen eten met een grote pan Nshima!

Net als in Nederland leert de jonge generatie niet meer hoe ze met de hand kunnen naaien. Hier in Zambia leer ik het de vrouwen in de communities om ze zo er bewust van te maken dat ze met een goede handsteek veel werk kunnen verrichten en er niet altijd een naaimachine nodig is.

Vrouw, moeder en zendelinge.

Na onze huwelijksdag zijn we er even 3 dagen tussenuit geweest, maar helaas werden we beide ziek. Misschien was het de spanning en de drukte van al het werk en de voorbereidingen. Erg jammer, dus we hopen samen nog eens een paar dagen weg te kunnen gaan. In Ndola waren we even samen in ons nieuwe huis om al mijn spullen uit te pakken en alles voor te bereiden voor de jongens die begin januari weer thuis kwamen bij familie vandaan. Dus van de wittebroodsweken, zoals iedereen het noemt, hebben wij niet zoveel ervaren. Het gezinsleven startte volop en ook begon ons missiewerk weer op hetzelfde moment. We beseffen heel goed dat we momenten samen in moeten plannen om tot rust te komen en dicht bij elkaar te kunnen blijven.

Onze 3 daagse honeymoon, helaas werden we ziek

Balans gezin en werkzaamheden

Voor mij was het heel erg zoeken naar een balans. Ineens allemaal taken erbij, vooral voor Joseph van 5,5 jaar. Ik ben eerlijk, de eerste week dacht ik dat ik gek werd. Ik dacht dat ik alles moest doen, als een soort ‘wondervrouw’. Nou, daar was ik snel van genezen. Gelukkig heb ik een man getroffen waarmee ik perfect in een team mee samen kan werken, dus al snel eigenlijk hadden we de rollen verdeeld. Ook het hebben van een schoonmaakster, 2x in de week, maakte alles meteen een stuk lichter. Het hele huis schoon, de was gedaan en ook kookt ze voordat ze weggaat zodat we dat zelf niet hoeven te doen. Heerlijk! Op deze manier is het ook nog eens fijn dat we een ander kunnen helpen. Zo hebben we ook iemand die de tuin doet. Voor mij is het een zegen dat dit kan, zodat ik onverdeeld aandacht kan geven aan mijn man, de kinderen en ook nog eens mijn werk. Doordat Joseph naar school gaat en lekker buiten met buurtgenootjes speelt geeft het ons ruimte om ons werk buitenshuis te doen en daarbij ook nog de mogelijkheid om thuis dingen voor te bereiden.

Sport en kinderwerk

Voor de regio Afrika bestaan mijn werkzaamheden uit sociale media en het hebben van online vergaderingen en/of bijeenkomsten met andere vrouwelijke leidsters uit geheel Afrika om hen te begeleiden en te bemoedigen. Ik heb net een intense en prachtige week achter de rug waarin ik met 5 andere vrouwen net ben begonnen met het ontwikkelen van een training speciaal voor vrouwen. Onderwerpen zijn; evangelie delen, identiteit in Christus, trauma verwerking en het ontdekken van vaardigheden. Iets waar ik al langer mee bezig was, maar wat nu toch echt van de grond komt door de hulp van de juiste personen! Daarnaast ben ik op de basis in Ndola actief. Tabitha, waar we een aantal vrouwen worden begeleiden om handel te doen en geld te verdienen en daarnaast bemoedigen we hen met het evangelie en vaardigheden. Zo ook doen we dat op locaties buiten Ndola waar we bezig zijn met Sport (ik ben helaas niet zo sportief), vrouwenwerk en ook kinderwerk omdat daar veel kinderen niet naar school kunnen. Bij de net gestarte kleermakersopleiding ben ik docente patroontekenen waarbij de officiële patroontekentechnieken gedoceerd moeten worden omdat ons doel is dat we een officiële door de overheid goedgekeurde opleiding willen gaan realiseren. Iets wat ik ook erg leuk vind om te doen! Genoeg te doen dus!

Patroontekenles op de kleermakersopleiding

Kinderwerk en de basis Isubilo

Een heerlijke oer-Hollandse zelfgemaakte appeltaart voor mijn 50e verjaardag!

Bid je mee?

 • Dank voor een ontzettend prachtige huwelijksdag!
 • Dank voor alle positieve reacties op ons huwelijk!
 • Dank voor alle persoonlijke cadeaus die we mochten ontvangen!
 • Dank voor inmiddels wel 500 mensen die onze huwelijksvoltrekking hebben gevolgd/gezien!
 • Dank voor Mobuley en zijn hart voor mij, de kinderen en zijn zendingswerk
 • Dank voor rust en balans in mijn leven
 • Dank voor alle mensen hier om ons heen
 • Dank dat God ons in alles bijstaat
 • Bid dat ons huwelijk een zegen mag zijn.
 • Bid voor een ieder die God nog niet kent
 • Bid voor het zendingswerk wat we beide doen.
 • Bid dat God in onze gezinsbehoeften zal voorzien!

GEEF | DONEER

Geef voor mijn werk en de projecten welke ik opzet en aan mee werk!

Financieel bijdragen kan online via de knop ‘DONEER NU’Doneer nu

Hoe zit het ook alweer?

Via de zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie ben ik aan het werk in Zambia en Afrika om daar de vrouwen Hoop en Herstel te geven door het geven van les in naaien, patroontekenen en Bijbelstudie. Daarnaast zal ik ze ook coachen en pastorale hulp verlenen. Mijn loon bestaat geheel uit financiële giften. In deze nieuwsbrief deel ik met je wat er zoal gebeurt in mijn werk en leven.

Vragen, opmerkingen, meer weten? Neem gerust contact op via de contactpagina!

Lees hier alle nieuwsbrieven

om-transforminglives

PGG (1)

Download hier deze nieuwsbrief in een PDF printversie

download button

Schrijf je hier in als je geen enkele nieuwsbrief wilt missen!

Inschijven