Nieuwsbrief november 2021 | 12

Een voorgenomen huwelijk…………..

Sinds de laatste nieuwsbrief is er veel veranderd, nou ja, op persoonlijk gebied dan weliswaar. Zoals ik jullie wel heb geïnformeerd heb ik sinds een jaar een relatie met een hele leuke man, Mobuley Shacholi (46) en hij heeft twee kinderen, Mark (17) en Joseph (5,5) welke bij hem wonen. Na een vrij heftige persoonlijke worsteling, door wat ik heb meegemaakt in mijn leven, heeft God me de diepe vrede gegeven dat dit de man is die Hij me op dit moment wil geven. Op 12 september j.l. werd ik dan ook ten huwelijk gevraagd tijdens een romantisch diner met decoraties welke ik had meegebracht uit Nederland. Het was een erg bijzonder moment. Wie had dat gedacht dat ik in Afrika terecht moest komen om daar een man te vinden! Nou zullen er een aantal onder jullie zijn die zeggen; “nou ik wel hoor”. Maar persoonlijk, had ik dit nooit kunnen denken. Ook niet dat ik ooit nog iemand zou vinden die bij me zou passen. God is trouw!

Verandering

Een hele verandering dus voor mij. Na jaren alleen te zijn geweest mag ik hopelijk na zaterdag 18 december 2021 samen verder door het leven gaan. Samen op een bijzondere manier. En deze bijzondere manier is dat we beide zendeling zijn bij OM en dat we beide werken in Gods Koninkrijk. Mobuley is bezig met ondernemerschap binnen OM, om zo fondsen binnen te krijgen voor de basis ISUBILO (Hoop) en andere projecten en daarnaast heeft hij het hart om te evangeliseren waar hij ook is. Hij houdt ervan Bijbelstudies in kerken te geven over discipelschap. Om op deze manier ook de lokale inwoners ervan bewust te maken dat ook zij een discipel zijn van Christus en dat een ieder op zijn of haar eigen plek het evangelie over kan brengen. Dit geldt voor Zambia, maar ook op de plek waar jullie als lezers zijn.

Beide zendeling

Wat betreft mijn werk, veranderd er niets, ik ben en blijf zendeling bij OM en blijf gewoon mijn werk doen voor de vrouwen in Afrika en lokaal in Zambia. Wat er wel veranderd is om ons als gezin te voorzien in de dagelijkse benodigdheden. Voor Zambianen is het bijna niet mogelijk om support te krijgen uit eigen land zoals jullie waarschijnlijk wel kunnen begrijpen. We proberen het wel, maar het geld is er vaak niet en de manier van denken is ook anders. Mobuley heeft dan ook weinig support en het is moeilijk sinds de kinderen vorig jaar bij hem zijn komen wonen. Hier en daar wat zaken doen heeft het voor hem mogelijk gemaakt om toch zendingswerk te kunnen doen. Nu we samen zullen zijn zal dat ook anders worden. We kunnen niet rondkomen van wat er bij hem binnenkomt. Dit betekent dat er in het financieel support voor mij niets veranderd. Ik heb nog steeds te maken met alle leef kosten hier en verzekeringen in Nederland. Wel wil ik jullie laten weten dat wanneer ik met Mobuley in het huwelijk treedt, er meer mogelijkheden gaan ontstaan om kleine winsten te investeren in ondernemingen, met name vastgoed, zodat we na een aantal jaren uiteindelijk ons inkomen daar uit kunnen halen. Gelukkig is het wonen hier een stuk goedkoper en hebben we het goed. Een huwelijk betekent ook dat we een andere grotere woning moesten zoeken en dat is gelukt! Voor bijna dezelfde huur! We zijn erg dankbaar! Mobuley en de kinderen zijn al verhuisd naar ‘onze woning’ en na onze trouwdag op 18 december kom ik er gezellig bij! Op de foto kunnen jullie zien dat de geleende auto gebruikt voor de verhuizing vaak even een duwtje nodig had om verder te kunnen, heel gewoon in Zambia!

Werkzaamheden

Wat betreft mijn werk. Op de basis ISUBILO zijn we druk bezig geweest om 3 ruimtes, een magazijntje en een kantoortje op te ruimen en op te knappen zodat we daar een coupeur/ coupeuse opleiding kunnen beginnen, te zijner tijd een productie om geld binnen te halen voor de basis en een TABITHA om daar kwetsbare vrouwen op te vangen en hun hoop en herstel te bieden door vaardigheden en het evangelie. In de community buiten Ndola bezoeken we nog steeds de vrouwen en brengen ook daar vaardigheden (breien en naaien) en het evangelie. Daarnaast vinden Mobuley in ik het fijn om ook samen op pad te gaan en andere kerken te bezoeken op zondag om zo te kijken waar eventuele nood is en waar we eventueel ook hulp kunnen bieden. Omdat het reizen binnen Afrika nog steeds gelimiteerd is, hebben we vaak bijeenkomsten en teamvergaderingen via internet. Zo bijzonder dat Corona toch ook nieuwe mogelijkheden creëert. Als zendeling anderen ONLINE bemoedigen en het evangelie verder brengen via internet, wie had dat ooit gedacht! Ook hopen we t.z.t. trainingen online te gaan geven. Onderwerpen waar we het over hebben zijn zoal; Identiteit in Christus, zelfverzekerde leidsters, fundamenten van een kind en hoe dit doorwerkt naar volwassenheid, Karakter & Hart, Roeping, discipelschap enzovoort.

Corona

Deze nieuwsbrief wordt geschreven op een moment dat de corona aantallen hier erg laag zijn, we hebben op dit moment 15 positieve resultaten uit 5000 tests. Tja, de tests en de resultaten zijn niet te vergelijken met Nederland waar op dit moment de aantal positieve test het hoogst zijn sinds het begin van de pandemie. (16.000) Het is echt bizar om het nieuws in Nederland te volgen terwijl hier eigenlijk vrij gewoon verder leven. Ons geluk is denk ik dat we veel buiten leven.

“God, de HEER , dacht: Het is niet goed dat de mens alleen is, ik zal een helper voor hem maken die bij hem past.

Genesis 2:18

Huwelijk

Op dit moment ben ik ook erg druk met het voorbereiden van ons huwelijk. Een leuke uitdaging om te werken met middelen die er zijn en daarnaast de kosten zo laag mogelijk te houden. Ik kan zeggen dat God ons op een bijzondere manier op het juiste moment in contact brengt met mensen en materialen. Hier zijn we erg dankbaar voor!

Huwelijksvoltrekking ONLINE

Aangezien we in Zambia wonen, hebben we besloten om te proberen de bruiloft LIVE ONLINE uit te zenden. Zo kan iedereen met ons meekijken.

Op de site vind je meer informatie over ons huwelijk, onze reis samen en binnenkort de LINK om ONLINE mee te kijken. KLIK op onderstaande AFBEELDING. Meer over onze huwelijksdag en alles erom heen in een volgende nieuwsbrief.

Huwelijk Jannie & Mobuley 18-12-2021

Thuisfront Team

Een berichtje van Gea, voorzitter van het thuisfront team van Jannie en vriendin voor het leven.

Op 13 december hoop ik samen met onze gezamenlijke vriendin Ruth de Jong, naar Zambia te gaan om deze geweldig mooie gebeurtenis bij te wonen. Omdat post richting Zambia vaak niet, of heel laat aankomt, kunnen jullie alvast een kaartje/gelukwens voor 5 december naar mijn thuisadres sturen. Ik zal alle post meenemen naar Jannie en Mobuley. Cadeaus meenemen wordt lastig maar mocht je toch iets kleins hebben wat je graag mee wilt geven, neem dan even contact met me op en dan kijken we wat er mogelijk is. Post mag gestuurd naar; Dijkstraat 5, 8801 LR, Franeker.
Mijn mobiele nummer voor vragen; 06-23735136…………Lieve en hartelijke groeten van Gea

Bid je mee?

 • Dank voor Mobuley en de kinderen
 • Dank voor alle werkzaamheden
 • Dank voor alle vrouwen
 • Dank voor de verhuizing van Mobuley en onze nieuwe woning
 • Dank voor alle mensen hier om ons heen
 • Dank dat God tot nu toe in alles heeft voorzien
 • Dank dat ik mij thuis voel in Ndola
 • Bid dat alle huwelijksvoorbereidingen goed mogen gaan
 • Bid dat we een mooie en bijzondere huwelijksdag mogen hebben.
 • Bid dat gasten uit Nederland ons huwelijk bij kunnen wonen.
 • Bid dat er nieuwe donateurs bij zullen komen

Hoe zit het ook alweer?

Via de zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie ben in aan het werk in Zambia en Afrika om daar de vrouwen Hoop en Herstel te geven door het geven van les in naaien, patroontekenen en Bijbelstudie. Daarnaast zal ik ze ook coachen en pastorale hulp verlenen. Mijn loon bestaat geheel uit financiële giften. In deze nieuwsbrief deel ik met je wat er zoal gebeurt in mijn werk en leven.

Vragen, opmerkingen, meer weten? Neem gerust contact op via de contactpagina!

Lees hier alle nieuwsbrieven

om-transforminglives

PGG (1)

Download hier deze nieuwsbrief in een PDF printversie

download button

Schrijf je hier in als je geen enkele nieuwsbrief wilt missen!

Inschijven