Zambia

nederlandse vlag

Een land gelegen in zuidelijk Afrika met een tropisch klimaat. Geheel door land omgeven en er is veel te zien. Zambia, de op één na grootste koperproducent van Afrika, wordt over het algemeen gezien als één van de meest stabiele democratische landen van het continent, maar kampt met vele problemen.

Landbouw en mijnbouw zijn enkele van de belangrijkste economische bijdragen van het land, maar veel mensen leven nog steeds onder de armoedegrens. Een groot deel van de bevolking lijdt aan aids en zoals andere landen heeft het in de geschiedenis ook veel geleden onder de slavenhandel. De officiële taal is Engels, maar velen spreken nog hun lokale taal. In de regio Kabwe is dit ‘Bemba’.

2000px-Flag_of_the_United_Kingdom.svg

A country located in southern Africa with a tropical climate. Completely surrounded by land and a lot to see. Zambia, the second largest copper producer in Africa, is generally regarded as one of the most stable democratic countries on the continent, but faces many problems.

Agriculture and mining are some of the country’s most important economic contributions, but many people still live below the poverty line. A large proportion of the population suffers from AIDS and like other countries it also suffered a lot from the slavery. The official language is English, but many still speak their local language. This is ‘Bemba’ in the Kabwe region.